Pasaje din cărți

Uneori castigi, uneori inveti – John Maxwell

 

PREZENTARE

De cele mai multe ori ne oprim din invatat atunci cand am obtinut in sfarsit diploma mult visata. In realitate, abia din acest moment ar trebui sa incepem sa invatam. Lectiile care ni se predau la scoala ne pot ghida uneori in viata, insa ne ofera doar instrumentele de baza astfel incat sa putem face fata in lumea reala, cea de dincolo de peretii salii de clasa. Iar in lumea reala mai si suferim uneori – si vom mai si pierde, indiferent ca este vorba despre viata personala sau profesionala, de bani, de sanatate sau de problemele sentimentale. Asta e garantat. Nu ni se garanteaza insa modul in care vom reactiona la aceste provocari.

Exista o mare diferenta intre cei care invata de pe urma acestor pierderi si cei care nu o fac. Vrei ca spiritul tau sa zaca undeva intr-un soi de infir-merie, mult prea obosit sa incerce din nou sa lupte? Sau vei profita de oportunitate ca sa studiezi, sa evaluezi si sa reconsideri ceea ce s-a in-tamplat, astfel incat data urmatoare sa fii mult mai bine inarmat?

 1. Capcana Greşelii: “îmi este teamă că voi greşi” – eşecul te ţine pe loc
 2. Capcana Oboselii: “Sunt obosit azi” – eşecul te “scoate din joc”
 3. Capcana Comparaţiei: “Altul e mai calificat în comparaţie cu mine” – eşecul cauzează inferioritate
 4. Capcana timpului: ”Nu este momentul potrivit” – eşecul te face să eziţi
 5. Capcana inspiraţiei: “ Nu simt că ar trebui să fac asta acum” – eşecul te demotivează
 6. Capcana raţionalului: “Poate nu este chiar atât de important” – eşecul te face să îţi pierzi perspectiva
 7. Capcana perfecţiunii: “Există un mod mai bun de a o face şi trebuie să îl descopăr mai întâi” – eşecul te face să te îndoieşti de tine
 8. Capcana aşteptării: “Am crezut că o să fie uşor, dar nu este” – eşecul evidenţiază dificultăţile
 9. Capcana dreptăţii: “Nu ar trebui să fiu singurul care trebuie să facă asta” – eşecul te face să te întrebi “de ce eu?”
 10. Capcana opiniei publice: “Dacă greşesc, ce vor crede ceilalţi?” – Eşecul te paralizează
 11. Capcana propriei imagini: “Dacă greşesc la asta, înseamnă că sunt un esesc” – eşecul îţi afectează încrederea în sine
Dacă-ți place acest articol, distribuie-l și prietenilor tăi
Facebook Comments